Home

Achtergrond 125 x bekeken

Werkloosheid loopt op tot 4,1 procent

De werkloosheid in Nederland is voor de derde achtereenvolgende maand gestegen. In de periode van december tot en met februari waren gemiddeld 314 duizend personen werkloos.

Dat maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend. Daarmee liep de werkloosheid in Nederland op tot 4,1 procent van de beroepsbevolking. In de voorgaande periode, november tot en met januari, bedroeg de werkloosheid nog 3,9 procent.

Gecorrigeerd voor verstorende seizoensinvloeden kwam het aantal werklozen uit op 306.000 personen, dat waren er drieduizend meer dan in de voorgaande periode van drie maanden. Zonder verwijdering van de seizoensinvloeden nam het aantal werklozen met 16.000 toe.

De werkloosheid lag in de periode van december tot en met februari nog altijd zevenduizend personen lager dan een jaar eerder. Deze daling komt geheel voor rekening van de vrouwen, waar de werkloosheid met 26.000 afnam.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.