Home

Achtergrond 167 x bekeken

Wereldbank houdt rekening met forse krimp economie

De wereldeconomie zal dit jaar een tot twee procent krimpen. Die verwachting sprak Wereldbankpresident Robert Zoellick uit in Brussel.

Hij zei dat zo'n grote krimp sinds de jaren dertig van de vorige eeuw niet meer is voorgekomen.
Zoelick refereerde aan de voorspelling van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Die organisatie liet eerder weten dat de economische krimp op een procent zou uitkomen. Zoellick zei dat de Wereldbank binnenkort met een eigen schatting komt, en die ligt tussen de een en twee procent.

Zoellick sprak in Brussel zijn bezorgdheid uit over de maatregelen die tot nu toe zijn genomen om de crisis een halt toe te roepen. Hij waarschuwde voor het risico dat er te laat en te weinig wordt ingegrepen.

De president van de Wereldbank hoopt dat de G20, de zeven belangrijkste industrielanden en opkomende economieën, begin april tijdens hun top in Londen maatregelen nemen die een goede doorstart van de wereldeconomie mogelijk maken. Tegelijkertijd waarschuwde Zoellick landen zich niet terug te trekken in de eigen economie. Dat is volgens hem funest voor de wereldhandel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.