Home

Achtergrond

Wereldbank halveert groeiraming opkomende landen

De economie van opkomende landen zal dit jaar slechts met 2,1 procent groeien.

Vorig jaar was dat nog 5,8 procent. Dat meldt de Wereldbank dinsdag in een nieuwe raming. In november schatte de Wereldbank de groei voor de ontwikkelingslanden nog in op 4,4 procent in 2009.

De economie gaat dit jaar wereldwijd met 1,7 procent achteruit. Het is de eerste krimp van de wereldeconomie sinds de Tweede Wereldoorlog. Vooral in de ontwikkelde landen, zoals de lidstaten van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, is de krimp met 3 procent fors.

De Wereldbank verwacht dat de groei in 2010 weer licht zal aantrekken. Maar de bank waarschuwt dat het tijdstip en de mate van herstel zeer onzeker zijn en dat de problemen in de financiële sector en de gevolgen van de crisis de economische activiteit nog lange tijd sterk zullen beïnvloeden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.