Home

Achtergrond 157 x bekeken

'Wereld moet vraag stimuleren'

Leiders wereldwijd moeten meer geld in de economie pompen en de bestedingen stimuleren.

Op deze manier moet de wereld uit de recessie worden getrokken, zo zegt Lawrence Summers, de belangrijkste economisch adviseur van de Amerikaanse president Barack Obama in de krant Financial Times op vandaag.

Het stimuleren van de vraag ziet Summers als een van de belangrijkste taken voor de bijeenkomst van de G20, begin april in Londen. "De juiste focus voor de G20 is wereldwijde vraag, en de wereld heeft meer internationale vraag nodig'', aldus Summers. De G20 bestaat uit de zeven belangrijkste economiën ter wereld, aangevuld met opkomende landen en enkele andere belangrijke economische spelers.

Summers pleit voor het sterk verhogen van de overheidsuitgaven, die als het weer beter gaat drastisch moeten worden gekort. "Het idee dat de economie zichzelf regelt is meestal juist, behalve een paar keer per eeuw. En dit is precies zo'n uitzonderlijk moment''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.