Home

Achtergrond 2 reacties

Wellink: oplossing crisis is nog ver weg

De oplossing van de financiële crisis is ondanks de drastische maatregelen die verschillende landen hebben genomen nog lang niet in zicht.

Dat stelde de president van De Nederlandsche Bank (DNB) Nout Wellink vandaag in een toespraak in Amsterdam.

"Ik denk dat de crisis nog lang niet ten einde is'', stelde de centralebankpresident. "De huidige financiële crisis lijkt op een griepepidemie en is daardoor per definitie lastig te bestrijden. Soms is de enige optie om de epidemie te laten uitrazen en de schade te beperken.''

Daarvoor moeten landen volgens Wellink echter wel veel meer gaan samenwerken. "Door de internationale verbondenheid van het financiële systeem zou het ondenkbaar moeten zijn om individueel actie te ondernemen.'' Hij waarschuwde dat acties die landen alleen ondernemen, kunnen leiden tot protectionisme en een verdere verdieping van de crisis.

"Hoewel landen het belang van gezamenlijke actie hebben benadrukt, ontbreekt het nog aan de initiatieven die dat tot stand moeten brengen'', benadrukte Wellink.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  zoveel knappe koppen met zulke dikke salarissen en weten geen oplossing,ze verdienen een brevet van onvermogen

 • no-profile-image

  Patrick

  Nee meneer Wellink het is geen griep epedimie, het is de dodelijkste virus op de hele planeet, en de meest DOMME beslissing is om het uit te laten razen.
  Ik zou wel 100 x A4`tjes kunnen razen, maar de CRISIS is WEL op te lossen.
  Inderdaad met zoveel onkunde van Wellink, en zijn vriendjes, gaat dat zeker niet lukken. Om niet 400 A4`tjes te gaan razen met schelwoorden die ik wel over heb voor deze club achtelijke grappen makers, zit toch de oplossing in, NOOIT meer terug naar het oude systeem, ZELF vind ik dat het economische plan, en plan van aanpak van Lyndon La Rouche MOET ingevoerd worden, ik ben het niet met alles wat ie vind eens, maar met zijn economische herstel plan ben ik het 10000% eens.
  http://larouchepac.com/node/9356
  http://larouchepac.com/news/2008/10/01/larouche-webcast-now-more-ever-big-four.html

  Ik hoop dat Wouter Bos door de bomen heen van zijn eigen niet natuurlijke (Bos), heen gaat kijken (woordspeling).
  En Nout Wellink eens wakker wordt met minder VOC mentaliteit, en Balkenende eindelijk gaat doen wat ie moet gaan doen ipv een marionet spelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.