Home

Achtergrond

Wellink: ECB kan rente verder verlagen

De rente in de eurozone kan volgens Nout Wellink verder omlaag.

Dat zei de president van De Nederlandsche Bank (DNB) vrijdag bij een bijeenkomst van de Amsterdamse beurs tegen persbureau Bloomberg. "Een verdere renteverlaging behoort tot de mogelijkheden'', stelde Wellink, die lid is van het beleidsbepalende comité van de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB heeft de rente in de eurozone de afgelopen maanden met bijna 3 procentpunt verlaagd tot 1,5 procent in een poging de neergang van de Europese economie te remmen.

Volgens de topman van DNB is er in de eurozone geen gevaar voor deflatie, een aanhoudende periode van prijsdalingen. "We verwachten wel een paar maanden met negatieve inflatie, maar dat hoeft op zich niet erg te zijn. Voor consumenten kan het zelfs goed zijn, het betekent dat we allemaal meer geld overhouden.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.