Home

Achtergrond 2 reacties

Week 13: weinig beweging eierprijzen

De markt van eieren die de laatste weken vooral in het teken van de wat oplopende prijzen stond, maakt deze week even een pas op de plaats. Over het algemeen zit er in de prijzen die de pakstations realiseren, bij vrijwel alle soorten en gewichten niet bijster veel beweging en het is te hopen dat daar in de aanloop naar Pasen nog verandering in komt.

De vraag en bestelingen zijn er wel, maar liggen grofweg op een volume, waarvan enkele pakstations melden dat dit toch wat tegenvalt. Met de Pasen in beeld, is het duidelijk dat de bestellingen de komende tijd wel aan zullen trekken, maar vaak geldt dat in eerste instantie vooral voor Duitse afnemers die wat sneller op de feestdagen anticiperen, dan hun Nederlandse collega’s.

Dit laatste blijkt ook uit de berichten die Duitse marktdeskundigen melden, want men kwalificeert de eiermarkt in Duitsland als vriendelijk. De vraag van de retailers naar gewone en vooral ook geverfde eieren ligt op een behoorlijk peil en dat laatste heeft ook weer invloed op de interesse van ververijen.

De eiproducten industrie is volgens de pakstations niet bijster actief, dat wil zeggen, men heeft wel interesse, maar biedt hooguit op hetzelfde niveau of lager dan de afgelopen weken.

(Bron: PPE)

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Kaar

    Bestelingen ????

  • no-profile-image

    kip

    waar het hart vol van is....enz

Of registreer je om te kunnen reageren.