Home

Achtergrond

Week 10: prijzen eieren stijgen

De markt van eieren vertoont deze week volgens de meeste pakstations een redelijk vriendelijk beeld. De vraag en bestellingen nemen duidelijk toe en dat geldt voor vrijwel alle soorten en gewichten.

De prijzen van de eieren vertonen daardoor deze week oplopende tendensen, waarbij de leveranties van scharreleieren in de kleinverpakking richting retailers wat meer in prijs stijgen dan kooieieren.

De industrie is eveneens redelijk actief en ook hier lopen de prijzen wat op. Het aanbod van eieren oogt wat krapper dan normaal, maar dat wordt meer veroorzaakt vanwege de aantrekkende vraag, dan dat er minder eieren geproduceerd zouden worden.

Duitse ingewijden melden dat de consumptie van eieren bij onze oosterburen op een redelijk hoog peil ligt. Daarnaast werd tevens aangegeven dat de vraag naar eieren vanuit andere lidstaten en ook derde landen deze week zeker niet slecht is. De prijzen die de Duitse pakstations melden, zouden op een stabiel prijspeil liggen of licht oplopen.

Ook de Duitse industrie is redelijk kooplustig en dat zou volgens marktdeskundigen veroorzaakt worden doordat de voorraden op dit moment zeker niet omvangrijk zijn. Men is daardoor genegen wat hogere prijzen voor de eieren te betalen.

Het aanbod van eieren is op de Duitse markt op dit moment niet echt groot. Dit laatste geldt vooral voor biologische eieren. Hoewel de productie van scharreleieren wel wat ruimer oogt, is ook het aanbod van deze eieren beslist niet al te ruim. Enkel vrije uitloopeieren en kooieieren zijn voldoende beschikbaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.