Home

Achtergrond 197 x bekeken

Website over CO2 gelanceerd

Burgers die feitelijke informatie zoeken over het afvangen en opslaan van CO2, kunnen terecht op een website die sinds vandaag online is.

De site www.co2afvangenopslag.nl is het gezamenlijke product van overheden, milieuorganisaties en het bedrijfsleven.

Lezers kunnen zich op basis van feiten een mening vormen over bijvoorbeeld de ondergrondse opslag van CO2. De informatie is opgesteld door een redactieraad met vertegenwoordigers van onder meer Natuur en Milieu, Shell Nederland, de rijksoverheid en EnergieNed. De wetenschappelijke betrouwbaarheid van de informatie is getoetst door een externe toetsingscommissie van Milieu Centraal.

Een proefproject van Shell voor de ondergrondse opslag van CO2 in Barendrecht dreigt te sneuvelen. Het gemeentebestuur keert zich tegen de plannen. Een woordvoerder van voorlichtingsinstituut Milieu Centraal zei dat de lancering van de website losstaat van de situatie in de Zuid-Hollandse gemeente

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.