Home

Achtergrond 2 reacties

Wakker Dier verwacht meer koeien in de wei

Niet alleen koeien zijn blij als ze in het voorjaar de wei in kunnen, ook Wakker Dier kijkt uit naar dat moment.

In 2009 moet voor deze organisatie duidelijk worden of er een einde is gekomen aan de tendens om koeien steeds meer het hele jaar binnen te houden. In 2008 was dat voor het eerst niet zo. Wakker Dier is benieuwd of 2008 slechts een positieve uitschieter was of het jaar dat er een nieuwe trend begon.

Landbouworganisatie LTO voorzag ooit dat zonder koerswijziging 60 tot 80 procent van de koeien het gehele jaar op stal zou worden gehouden. Bijvoorbeeld omdat het de boer tijd en werk scheelt maar ook omdat er gewoon niet genoeg grond bij de stal is.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    wakker dier ,kijk maar in de oostvaarderplassen

  • no-profile-image

    boer

    Wakker dier blij met een dooie mus? Ja want bij slechte prijzen stoppen er boeren en wordt het quotum opgekocht door anderen die weer groeien en vervolgens te veel koeien hebben om ze naar buiten te laten.

Of registreer je om te kunnen reageren.