Home

Achtergrond

Waardevolle vondsten bij opgravingen Enkhuizen

Bij opgravingen in het West-Friese Enkhuizen zijn vondsten uit de Bronstijd gedaan.

Ze dateren van rond 1300 voor Christus. De vondsten hebben grote historische waarde, omdat weinig is overgebleven van de vele vroegere woonplaatsen in West-Friesland, maakte de gemeente donderdag bekend.

De opgravingen hadden plaats in een deel van West-Friesland dat drieduizend jaar geleden al dichtbevolkt was. Op de stroomruggen van oude kreken woonde toen een boerenbevolking, die zich bezighield met veeteelt, graanverbouw en visvangst. In het gebied zijn onder meer complete huisplaatsen en waterputten gevonden. Ook is een grafheuvel aangetroffen.

De Rijksdienst voor Archeologie subsidieert de helft van de kosten van de opgravingen. Het archeologisch onderzoek duurt nog tot medio mei. Op de plaats van de opgravingen komt een nieuwbouwwijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.