Home

Achtergrond

WNF houdt benefiet voor mensapen

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) houdt 2 april een feestavond om geld in te zamelen voor een betere bescherming van de mensapen.

Tijdens het WildLive Festival in Amsterdam treden onder meer Wende Snijders, Giovanca, Jazzinvaders en DJ Maestro op.

Een kaartje voor de optredens in de zalen Westerunie en Westerliefde kost 22,50 euro. Van ieder kaartje dat wordt verkocht gaat de helft van de opbrengst naar WNF-projecten voor de mensapen. Het WNF begint ook een nieuwe campagne, met als motto Sta voor Aap.

De boodschap is dat het aantal mensapen de afgelopen vijftig jaar is gehalveerd. Orang-oetangs in Azië zien het bos waarin ze leven verdwijnen en plaatsmaken voor oliepalmplantages. Houtkap en jacht bedreigen gorilla’s, chimpansees en bonobo’s in Afrika.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.