Home

Achtergrond

Vrouw van Tsvangirai overleden na auto-ongeluk

De vrouw van de Zimbabwaanse premier Morgan Tsvangirai, Susan, is overleden na het auto-ongeluk vrijdag, waarbij haar man gewond is geraakt.

Dit is van een bron bij Tsvangirais partij MDC vernomen. Tsvangirai (56) zelf is opgenomen in een ziekenhuis in de hoofdstad Harare, maar liep slechts lichte verwondingen op.

Het ongeluk gebeurde op een weg ten zuiden van Harare. Het echtpaar was onderweg naar hun huis in de plaats Buhera, toen het frontaal op een grote vrachtwagen botste. De chauffeur van de truck leek te slapen achter het stuur. Naast het echtpaar Tsvangirai zaten nog twee mensen in de auto: een naaste medewerker en de chauffeur.

Tsvangirai en Susan waren 31 jaar getrouwd en hebben zes kinderen. Hoewel Susan niet actief was in de MDC, steunde ze haar man en verscheen ze de afgelopen tien jaar naast zijn zijde op politieke bijeenkomsten.

Tsvangirai trad vorige maand aan als premier van Zimbabwe, in een eenheidsregering met de dictatoriale president Robert Mugabe. De nieuwe regering in het zuidelijk Afrikaanse land heeft de nodige problemen op te lossen, zoals hyperinflatie, torenhoge werkloosheid, de cholera-epidemie en de enorme armoede.

Sommige aanhangers van de voormalige oppositieleider vrezen dat het ongeluk geen toeval was, meldt een CNN-correspondente. In het verleden zijn meerdere pogingen gedaan de toenmalige oppositieleider van het leven te beroven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.