Home

Achtergrond 160 x bekeken

Vrees VS voor exportverlies na dispuut Mexico

Amerikaanse exportorganisaties vrezen schade door een dreigend handelsdispuut tussen Mexico en de Verenigde Staten.

Mexico gaf een lijst prijs met producten waarvoor de invoerheffingen fors omhoog gaan als de VS vasthoudt aan strenge plannen voor vrachtverkeer in de VS. Mexicaanse vrachtwagens zouden daardoor geboycot worden in de VS, vindt Mexico.

Het Pear Bureau Northwest vreest dat 400.000 kisten met peren op de binnenlandse markt moeten worden afgezet als Mexico het dreigement doorzet. Organisaties als Northwest Horticultural Council, Northwest Fruit Exporters en Washington Apple Commission hebben gewaarschuwd dat het dispuut tot veel schade kan leiden voor de tuinbouw.

Het dispuut gaat terug tot 2001 toen de internationale vrijhandelsorganisatie stelde dat Mexico maatregelen mag treffen tegen de Amerikaanse plannen voor vrachtverkeer.

Of registreer je om te kunnen reageren.