Home

Achtergrond

Vooringevulde aangifte belasting in trek

Ongeveer 2,5 miljoen mensen hebben tot dusver hun belastingaangifte ingediend.

Sinds de proef met de vooraf ingevulde aangifte (VIA) op 1 maart van start is gegaan, kiest rond 85 procent van de mensen hiervoor, aldus het ministerie van Financiën.

Tot dusver hebben bijna 800.000 mensen dat gedaan. Voor deze proef heeft de Belastingdienst een aantal gegevens zoals naam, adres en woonplaats, burgerservicenummer, loon van diverse werkgevers en de WOZ-waarde van de woning vooraf ingevuld op basis van de eerder dit jaar beschikbare informatie. Belastingplichtigen kunnen deze informatie met behulp van hun DigiD downloaden, controleren en waar nodig verder aanvullen.

In totaal moeten ongeveer negen miljoen mensen dit jaar aangifte van inkomstenbelasting doen. Wie voor 1 april zijn aangifte indient, krijgt voor 1 juli bericht van de Belastingdienst. Het merendeel van de aangevers krijgt geld terug van de fiscus.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.