Home

Achtergrond 199 x bekeken

Voedselbank voor dieren trekt verkeerde doelgroep

Mensen met zwerfkatten, asiels uit Turkije, Portugal, Griekenland en zelfs Thailand: de Stichting Animal Rescue is de afgelopen weken overspoeld met telefoontjes.

Iedereen wil een beroep doen op de voedselbank voor dieren in Amsterdam, maar volgens voorzitter Jack de Jongh is dit niet de doelgroep die hij voor ogen heeft. "We worden gek gebeld door mensen die voedsel willen hebben voor zwerfkatten. Ze zijn vast doorgestuurd door de Dierenbescherming, maar daar beginnen we niet aan. Dan kun je overal wel een bak voer neerzetten en stikt het straks van de zwerfkatten in de stad.'' Ook aanvragen van asiels uit het buitenland of mensen die deze willen steunen, slaat De Jongh af. "Het is beter als zij daar zelf voor financiële middelen zorgen.'' \

De stichting wil zich puur richten op Amsterdammers die in armoede leven en daardoor geen voer voor hun hond of kat kunnen kopen. Het frappante is dat daar tot nu toe nog niet zoveel belangstelling voor is. "Het leed is blijkbaar niet zo groot. Als er geen behoefte is, dan kunnen we de voedselbank maar beter niet opzetten'', meent De Jongh.

Welke bestemming het voer moet krijgen dat de stichting nu nog op voorraad heeft, is nog niet duidelijk. De voedselbank voor dieren heeft momenteel 1100 tot 1200 kilo honden- en kattenvoer opgeslagen. "Maar het is niet zo dat we dat echt overhebben'', aldus de voorzitter. "We gaan ons nu eerst bezinnen op hoe we verder moeten.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.