Home

Achtergrond 174 x bekeken

'Vliegtaks kost Nederland al 900.000 reizigers'

De invoering van de vliegtaks heeft Nederland tot nu toe 900.000 passagiers gekost.

Deze reizigers zijn uitgeweken naar vliegvelden waar ze geen extra luchtvaartbelasting hoeven te betalen, vooral in België en Duitsland.
Dat heeft KLM-directeur Peter Hartman dinsdag in Brazilië gezegd in de marge van een bezoek aan vliegtuigfabrikant Embraer. Hij rekent erop dat afschaffing of verlaging van de vliegtaks onderdeel is van het pakket crisismaatregelen dat het kabinet deze weken bespreekt om de economie op gang te krijgen. "Het zou me verbazen als dit er niet tussen zit.''

Hartman zei dat binnenkort onderzoek verschijnt waaruit blijkt dat de Nederlandse economie 1,2 miljard euro omzet misloopt door de vliegtaks. De reisbranche presenteerde eind januari een eerste onderzoek naar de gevolgen van de nieuwe belasting, waaruit eenzelfde schadepost naar voren kwam. Volgens Hartman verdient de overheid 250 tot 300 miljoen euro aan de taks.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.