Home

Achtergrond 221 x bekeken 1 reactie

Vliegbasis Soesterberg wordt recreatiegebied

Vliegbasis Soesterberg wordt een recreatiegebied. Op de oude basis zal ook het Nationaal Defensiemuseum een plek krijgen. Dat is maandagavond tijdens een bewonersbijeenkomst bekendgemaakt.

Wegens bezuinigingen bij Defensie werd in 2003 besloten Soesterberg te sluiten. Op 31 december vorig jaar gebeurde dat definitief na 95 jaar. De provincie Utrecht en de gemeenten Soest en Zeist zijn het eens geworden over de herinrichting van het terrein. Op de bijna 400 hectare wordt een recreatiegebied ontwikkeld met een Defensiemuseum en fiets- en wandelroutes. Aan de randen van de voormalige vliegbasis moeten vierhonderd woningen verrijzen.

De twee start -en landingsbanen van de basis blijven op het terrein bestaan. Op een gedeelte van een van de banen kunnen mensen in de toekomst fietsen. Omdat het grasland naast de betonnen stroken in het verleden nooit is bemest, is daar een bijzonder schraal grasland ontstaan. Dat landschap blijft behouden in de herinrichtingsplannen. Bij een van de start- en landingsbanen komt een hoge toren te staan, die gebruikt kan worden als uitkijkpunt.

Met de herinrichting van het gebied is 47 miljoen euro gemoeid.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    twee vliegen

    Dat past dan mooi bij Natura 2000 en de EHS.

Of registreer je om te kunnen reageren.