Home

Achtergrond 3 reacties

'Vestiging intensieve veehouderijen expliciet uitsluiten'

De provincie Groningen eist dat de gemeente Vlagtwedde bij plannen voor een nieuw bedrijventerrein specifiek de vestiging van intensieve veehouderijen uitsluit.

De gemeente gaf vorig jaar aan zich juist op een 'agricluster' te richten. Gedeputeerde Staten schrijven in een zienswijze over het ontwerp-bestemmingsplan Bedrijvenpark Zuid en Avebe Ter Apelkanaal dat de gemeente het bestemmingsplan specifieker op de thematisering moet toeschrijven. Vlagtwedde, waar Avebe en Ten Kate reeds vestigingen hebben, richt zich daarbij op de voedingsindustrie.

In het Ontwerp Provinciaal Omgevingsplan staat dat nieuwe intensieve veehouderijen niet welkom zijn, terwijl bestaande intensieve veehouderijen langs een strengere meetlat worden gehouden. De provincie is bang dat gemeenten toch grotere boerenbedrijven aantrekken.

Landbouwgedeputeerde Douwe Hollenga kreeg eerder deze week van de Partij voor de Dieren ruim 2.000 handtekeningen overhandigd in een melkbus. De handtekeningen zijn van burgers die zich zorgen maken over de toenemende omvang van stallen in de melkveehouderijsector.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  R.G.

  Ik dacht de gemeentelijke overheid sinds een (klein?) jaar hierover redelijk zelfstandig de zeggenschap had!?

 • no-profile-image

  boer

  De melkveehouderij behoort nu dus ook tot de intensieve veehouderij. pvdd maakt dus terecht gen verschil meer, dus gelijke monniken, gelijke kappen......

 • no-profile-image

  johan

  Volgens mij laat de melkveehouderij zich in de intensieve hoek drukken....
  Naar mijn mening een ramp voor de sector.

Of registreer je om te kunnen reageren.