Home

Achtergrond

Versnelde toets op veiligheid van biociden

Tussen de achthonderd en duizend biociden worden versneld getoetst op hun veiligheid voor mens, dier en milieu, kondigt het ministerie van Vrom aan.

De toetsing is nodig omdat de biociden nog geen wettelijke toelating hebben. Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden voert de toets uit van half april tot half juli, op last van Vrom. Producenten moeten hun middelen hiervoor aanmelden vóór 15 juli; doen zij dat niet, dan wordt het middel van de markt gehaald. De Vrom-inspectie en de Voedsel en Waren Autoriteit gaan hierop toezien.

Biociden zijn ontsmettingsmiddelen, die onder meer in zwembaden of ziekenhuizen worden gebruikt, en middelen ter bestrijding van ongedierte.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.