Home

Achtergrond 346 x bekeken

Veel lof voor nieuwe vleeskuikenouderdierenstal

Het Quality Time stalsysteem van Gerrit van de Berg is een voorbeeld voor de sector.

Dat zeiden sprekers van LNV, Rabobank Nederland en de Nederlandse Organisatie van Pluimveehouders (NOP) tijdens een symposium bij de opening van de nieuwe vleeskuikenouderdierenstal in het Overijsselse Ane. In deze stal worden hennen en hanen een aantal uren per dag gescheiden. Dat is beter voor het welzijn omdat er minder gedwongen paringen plaats vinden. Daardoor zijn ook de bevruchtingsresultaten en dus de opbrengst beter. Foto Jacob Melissen

Bestuurders van Eosta en Greenery hebben vandaag de gesloten kas van Aad Jonker (rechts) bezocht. Foto BiJo Groente

Met dubbele montering en een sleepslangmachine kan loonwerker Klaas Noordenbos net op het land van veehouder Folkert Visser werken. Vandaag was het te nat, morgen wordt weer verder gemest. Noordenbos moet 900 kuub mest uitrijden op in totaal 30 hectare land van Visser. Op sommige percelen wordt pal langs de woningen van de Leeuwarder Vrijheidswijk gereden. Dat gaat zonder problemen, meldt Dieneke Noordenbos. "De meeste mensen vinden het naar ons idee zelfs wel leuk". Foto Alex de Haan

Volautomatisch ijzerinjecties en antibiotica-injecties toedienen en de staart couperen. Dat is mogelijk met een nieuw biggenbehandelapparaat dat is ontwikkeld door varkenshouder Twan Claessens uit het Limburgse Leunen. Hij geeft op de LIV uitleg over het nieuwe apparaat. Foto William Hoogteyling

Harm Lenting, medewerker van het Groningse loonbedrijf Tamminga, monteert spuiten op een gloednieuwe bietenzaaier van het merk Monoseum. De precisie-machine kan twaalf rijen tegelijk bedienen en vervangt twee onlangs verkochte machines, die alweer tien jaar oud waren. "Het bietenareaal krimpt, en dus krimpen we in capaciteit mee", aldus eigenaar Jan Tamminga. Foto Koos van der Spek

Jager Henny van Keulen uit het Gelderse Ravenswaay heeft vijf vossen aan zijn tuinhek hangen. Hij heeft ze allemaal afgelopen week geschoten. Van Keulen heeft een vergunning voor het jagen met een lichtbak tot 1 maart. Op 1 juli gaat het reguliere jachtseizoen weer open. Het is opvallend dat Van Keulen zoveel vossen geschoten heeft. "Vorig jaar had ik er in deze tijd geen, nu in korte tijd vijf. Vorige week heeft een vos bij een boer hier in de buurt een knobbelzwaan van 13 kilo gevangen." Foto William Hoogteyling

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.