Home

Achtergrond

Veehouder doet proeven met fertraat

Veehouder Kees van Wijk uit Waardenburg gaat voor de eerste en tweede snede mineralenconcentraat (fertraat) gebruiken als meststof. Dit meldt het project Koeien en Kansen.

Mineralenconcentraat is een product van mestbewerking en - scheiding. Het is de bedoeling dat het concentraat vergelijkbare eigenschappen heeft als kunstmest. Bij gebleken geschiktheid mag het in de toekomst misschien als kunstmestvervanger worden toegepast. Hierover valt naar verwachting in 2011 een besluit.

Om de geschiktheid te onderzoeken, wordt de vervanger op enkele bedrijven getest. Van Wijk doet mee aan dit onderzoek. Als fertraat een succes blijkt, brengt het een oplossing voor het mestoverschot en een verdere sluiting van de kringloop dichterbij.

Of registreer je om te kunnen reageren.