Home

Achtergrond 223 x bekeken 1 reactie

Varkens naast gastenverblijf Duitse regering

Pal naast Kasteel Meseberg, het gastenverblijf van de Duitse regering ten noorden van Berlijn, wordt een stal voor zo'n 1.450 varkens gebouwd.

De stichting die eigenaar is van het kasteel, vindt dat 'ongehoord', vanwege de verwachte stankoverlast. Dit heeft Bild, de grootste Duitse krant, gisteren gemeld. In het voor 25 miljoen euro gerestaureerde kasteel logeerden al de toenmalige Amerikaanse president George Bush en de Franse president Jacques Chirac.

De varkensmesterij naast het prestigieuze gastenverblijf uit de achttiende eeuw moet in mei beginnen. Volgens milieuambtenaren van de deelstaat Brandenburg is er weinig tegen te doen, als de varkensboeren zich aan alle voorschriften houden. De vergunning van een varkensboerderij die eerder op dezelfde plek gevestigd was, is namelijk nog steeds van kracht.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wijnmoetjeruiken

    Wat is pal naast?
    De Duitse pers kennende kan dat honderden meters zijn. Misshien wel 1 kilometer.
    AGD doe je best, schrijf eens een artikel met informatie. Geen stemmingmakertje zoals in de Telegraaf of op zijn Duits de Bildzeitung.

Of registreer je om te kunnen reageren.