Home

Achtergrond 158 x bekeken

Van Bijsterveldt: Stagetekort moet in sociaal akkoord

Het kabinet, de werkgevers en de vakbonden moeten samen het dreigende tekort aan stageplaatsen aanpakken.

Dat heeft staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs gezegd. Op dit moment overlegt minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken met de bonden en de bedrijven over de economische crisis. In het sociaal akkoord dat daaruit moet voortvloeien moet ook een paragraaf over de stages komen, aldus zijn collega-bewindspersoon van het CDA.

Volgens Colo, de organisatie die de stages regelt, dreigt bij het begin van het nieuwe schooljaar een tekort van 150.000 stageplekken voor studenten in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Reden is de economische malaise.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.