Home

Achtergrond 179 x bekeken

Vaccinatie tegen baarmoederhalskanker begint

Op 18 plaatsen in Nederland is vandaag begonnen met de vaccinatie van meisjes tegen baarmoederhalskanker.

Er zijn voor de zogenoemde inhaalcampagne ruim 380.000 meisjes uitgenodigd, die dit jaar tussen de 13 en 16 jaar zijn. In zes maanden tijd kunnen ze bij de GGD de drie prikken halen die nodig zijn om zich tegen de ziekte te beschermen.

Roel Coutinho, directeur Infectieziekten van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), verwacht dat ongeveer 75 procent van de meisjes zich laat inenten. Het is volgens hem nog te vroeg om iets over de opkomst van vandaag te zeggen. In de City Sporthal van Helmond, een van de vaccinatieplaatsen die de GGD had ingericht, stonden in ieder geval lange wachtrijen.

Vanaf september krijgen alle meisjes vanaf twaalf jaar prikken tegen baarmoederhalskanker. Jaarlijks lopen zeshonderd vrouwen deze ziekte op. Ongeveer tweehonderd tot 250 patiënten overlijden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.