Home

Achtergrond 5 reacties

VVD in de bres voor Groene Hart

Het Groene Hart is officieel nationaal landschap.

Maar in de praktijk is er de afgelopen decennia op veel plekken gebouwd. De VVD wil daarom stukken van het Groene Hart echt "op slot'' doen. Het gaat om stukken echt zeldzame natuur met veenweiden en bijvoorbeeld de Nieuwkoopse plassen en de omgeving van Schoonhoven. Voor de rest van het Groene Hart moet het huidige, restrictieve beleid gehandhaafd worden.

Tweede Kamerlid Helma Neppérus zal dit maandag voorstellen bij de bespreking in de Kamer van de Structuurvisie 2040 van het kabinet, zo maakte zij vandaag bekend. "We kunnen het ons niet veroorloven om de komende tientallen jaren langzaamaan de echt unieke stukken natuur in het Groene Hart te verliezen'', stelde zij.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  M.van den hengel

  Op slot doen?Al jaren kan er niets meer in het groene hart als we praten over agarisch ondenemen maar moerassen en
  bossen,wat niets te maken heeft met het
  cultuurlandschap wat het orginele Groene Hart is,dat mag wel.

 • no-profile-image

  Slingerl.

  Prima idee zo! Eindelijk een opkomen voor het wereldwijd unieke, karakteristieke landschap van het Groene Hart. Wanneer er nu niet wordt opgetreden, komen we over enkele decennia tot de conclusie dat het Groene Hart al is volgebouwd en we beter eerder hadden kunnen ingrijpen.

 • no-profile-image

  asdenbraber

  Laten we hopen dat het nu eens serieus wordt. Er wordt al jaren gepraat over het instand houden van het groene hart. Echter elke keer moet ik toch weer constateren dat er steeds stukje bij beetje wordt prijsgegeven aan woningbouw, industrie of wegen.Tot het moment dat we niet meer kunnen prijsgeven. Dan is het te laat.

 • no-profile-image

  Drent

  Ondertussen word er in Den-Haag over alle platteland in NL waar de wereld aan natuur is moeilijk gedaan over ieder schuurtje of staluitbreiding waar al bebouwing is, maar als er in hun eigen achtertuin "prestigieuze" vinex-bouwprojecten, met een goed inhoudsloos verhaal er bij en door "belangrijke" personen met veel geld, dan word is dat ineens anders en mag alles volgebouwd worden. Maar wel willen regeren over de het weidse platteland, waar die hoge heren niks te zoeken hebben.

  I.i.g. goeie zaak dat de volgebouwde randstad niet helemaal volgebouwd word door banken en andere instabiele bedrijven.

 • no-profile-image

  gert

  over 10 jaar wordt er wel weer anders gepraat,de stad komt steeds dichterbij

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.