Home

Achtergrond 2 reacties

VVD en SGP: steun aan landbouw mager

De oppositiepartijen VVD en SGP reageren zuinigjes op de investeringsimpulsen, die het kabinet de komende jaren geeft aan de land- en tuinbouw.

De 50 miljoen euro voor verduurzaming van de landbouw en 60 miljoen voor de fiscale aftrekregelingen Vamil en MIA klinken wel aardig, zegt Janneke Snijder (VVD). "Maar over exportkredieten is het kabinet vaag, en daar heeft de sector écht iets aan. Ik vind het magertjes voor een sector die nu klappen krijgt."

Bas van der Vlies (SGP) vindt het extra geld voor de duurzame energieproductie (SDE), via een toeslag op het stroomtarief, niet veel. "Maar alle beetjes helpen." Beter te spreken zijn beiden over het opschorten van natuuraankopen, hoewel Snijder wijst op de langere onzekerheid voor ondernemers. De SP kan zich deze maatregel wel voorstellen, de kleine linkse partijen zeker niet.

De coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie zijn tevreden met de landbouwmaatregelen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    ad

    CDA is tevreden en Albert Janmaat zijn tevreden. CDA en LTO jullie maken boeren weer blij met niks!

  • no-profile-image

    theo

    Voor een sector die voor een grote overschot op de handelsbalans zorgt is het minder dan een fooi

Of registreer je om te kunnen reageren.