Home

Achtergrond

VVD en SGP: steun aan landbouw mager

De oppositiepartijen VVD en SGP reageren zuinigjes op de investeringsimpulsen, die het kabinet de komende jaren geeft aan de land- en tuinbouw.

De 50 miljoen euro voor ver­duurzaming van de landbouw en 60 miljoen voor de fiscale aftrek­regelingen Vamil en MIA klinken wel aardig, zegt Janneke Snijder (VVD). ”Maar over exportkredie­ten is het kabinet vaag, en daar heeft de sector écht iets aan. Ik vind het magertjes voor een sec­tor die nu klappen krijgt.”

Bas van der Vlies (SGP) vindt het extra geld voor de duurzame energieproductie (SDE), via een toeslag op het stroomtarief, niet veel. ”Maar alle beetjes helpen.”Beter te spreken zijn beiden over het opschorten van natuur­aankopen, hoewel Snijder wijst op de langere onzekerheid voor ondernemers. De SP kan zich deze maatregel wel voorstellen, de kleine linkse partijen zeker niet.VVD-leider Mark Rutte baarde opzien met kritische uitspraken over de bio-industrie. De coalitie­partijen CDA, PvdA en Christen­Unie zijn tevreden met de land­bouwmaatregelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.