Home

Achtergrond

VS stimuleert kredietverlening aan ondernemers

Het Amerikaanse ministerie van Financiën wil de kredietverlening aan kleine bedrijven verder stimuleren.

Hiervoor zal de overheid beleggingen gerelateerd aan dergelijke leningen op gaan kopen van financiële instellingen. Dat maakte het Witte Huis vandaag bekend.

De voorgenomen actie van het ministerie komt bovenop acties van het Amerikaanse stelsel van centrale banken (de Fed) om de kredietverlening aan ondernemingen en consumenten te stimuleren. Het opkopen van de doorverpakte leningen moet het vertrouwen in de kredietmarkten herstellen en banken in staat stellen meer geld uit te lenen aan ondernemers.

"De regering is ervan overtuigd dat het herstel van de economie voor een groot deel zal worden gedreven door kleine Amerikaanse bedrijven, die de afgelopen tien jaar goed zijn geweest voor 70 procent van de banengroei'', aldus het Witte Huis in een verklaring.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.