Home

Achtergrond

VS beloven samenwerking bij begin klimaatoverleg

De Verenigde Staten willen nauwer samenwerken met de rest van de wereld om een nieuw internationaal klimaatverdrag tot stand te brengen. Dat heeft Todd Stern, de speciale Amerikaanse gezant voor klimaatverandering, vandaag in Bonn gezegd bij het begin van nieuwe besprekingen over het opwarmen van de aarde.

Stern zei dat de landen in de wereld gezamenlijk de milieuproblemen moeten oplossen. Hij voegde eraan toe dat dit geen eenvoudige klus wordt. ,,We hebben geen toverstokje'', aldus Stern.

Circa tweeduizend vertegenwoordigers uit 180 landen nemen deel aan het milieuforum in Bonn, dat uiteindelijk tot een nieuw klimaatverdrag moet leiden. Het hoofd van het klimaatbureau IPCC van de Verenigde Naties, de Nederlander Yvo de Boer, riep in Bonn de rijke industrielanden op het voortouw te nemen bij de strijd tegen de klimaatverandering.

Het nieuwe klimaatverdrag moet in 2012 het uit 1997-stammende Kyoto Protocol vervangen, dat niet werd geratificeerd door de VS. Meer dan 180 andere landen tekenden wel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.