Home

Achtergrond 152 x bekeken

VN stellen besluit over opvolging Melkert uit

De Verenigde Naties hebben hun besluit over de nieuwe baas van de VN-ontwikkelingsorganisatie UNDP uitgesteld.

Volgens Nieuw-Zeelandse media zal pas vrijdagochtend plaatselijke tijd (donderdagavond Nederlandse tijd) bekend worden gemaakt dat de Nieuw-Zeelandse oud-premier Helen Clark de post gaat bekleden, die nu tijdelijk door de Nederlander Ad Melkert wordt uitgeoefend.

Nieuw-Zeelandse media hadden eerder al gemeld dat de benoeming rond is. De bekendmaking was voor donderdag plaatselijke tijd verwacht. Maar het bestuur van de UNDP en de Algemene Vergadering van de VN moeten zich nog uitspreken over de nieuwe baas, aldus een VN-woordvoerder. Clark was van 1999 tot 2008 regeringsleider.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.