Home

Achtergrond 1 reactie

Utrecht krijgt centrum voor aarde en duurzaamheid

De Universiteit Utrecht begint in samenwerking met de provincie een centrum voor aarde en duurzaamheid. In het centrum gaan onderzoekers en bedrijven samenwerken op het gebied van klimaat en energie.

Dat maakte Yvonne van Rooij, collegevoorzitter van de universiteit bekend op een bijeenkomst in Brussel.
In Brussel lobbyden de universiteit en provincie voor Europese interesse in het project. "Utrecht kan een van de grootste klimaatonderzoekscentra van Europa worden. Daarvoor is Europese subsidie nodig'', legde Van Rooij uit.

In Utrecht werken circa 1200 onderzoekers op het gebied van klimaat, duurzaamheid en zogeheten life sciences. ,,De concurrentie is heftig, maar het centrum zal een plaats worden waar zeer veel kennis samenkomt. Dat trekt nu al bedrijven als TNO naar Utrecht'', aldus Van Rooij.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    jan bijpost

    als vrijwilliger van de Eemlandhoeve heb ik belangstelling voor dit project. in het nieuw in te richten Landschapshuis, willen we een informatiepunt voor de regio zijn op het gebied van duurzaamheid. wat zijn mogelijkheden?

    groeten

    Jan

Of registreer je om te kunnen reageren.