Home

Achtergrond 183 x bekeken

Tweede huis minder in trek

De belangstelling voor de aankoop van een tweede huis is als gevolg van de kredietcrisis gedaald.

De bezoekersaantallen bij de beurs Second Home International, die vandaag in de Jaarbeurs Utrecht begint, zijn dit jaar naar verwachting lager dan een jaar geleden.

Vorig jaar kwamen ongeveer tienduizend mensen kijken. "Dit jaar moet het raar lopen, willen we dit aantal weer halen'', denkt Marianne Bukkems, projectmanager bij Second Home International. Het aantal standhouders is met ongeveer 250 in ieder geval flink lager dan de driehonderd van een jaar geleden.

De mensen die wel komen, zijn volgens Bukkems waarschijnlijk kwalitatief goede bezoekers, die serieus rondkijken. "Vorig jaar kregen we veel dromers.''

Spanje is het populairste land om een tweede huis te kopen. Het land haalt dit jaar het immer populaire Frankrijk in. "Het aanbod in Spanje is groot en de prijzen zijn, als gevolg van de kredietcrisis, aantrekkelijk'', zegt Bukkems. Ook Nederland is gestegen op de ranglijst van populaire landen voor een vakantiehuisje. Het komt nu op nummer vier, na Spanje, Frankrijk en Italië.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.