Home

Achtergrond

Twee mogelijke locaties kernenergie geschrapt

De Westelijke Noordoostpolder en Moerdijk zijn geschrapt als locaties waar in de toekomst een kerncentrale zou kunnen komen, blijkt uit het Structuurschema Elektriciteitsvoorziening van minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken.

Ze stuurde het vandaag naar de Tweede Kamer. Het kabinet liet eerder al weten dat deze twee locaties minder voor de hand liggen. In de Nota Ruimte waren vijf locaties gereserveerd waar geen ruimtelijke ontwikkelingen mogen plaatshebben die de eventuele bouw van kerncentrales in de toekomst belemmeren. Dit geldt dus niet meer voor de locaties Westelijke Noordoostpolder en Moerdijk, maar op de locaties Eemshaven, Maasvlakte 1 en Borssele blijft de reservering van kracht.

Om aan de groeiende vraag naar stroom te kunnen voldoen zijn in het schema 23 vestigingsplaatsen voor grootschalige productie opgenomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.