Home

Achtergrond 171 x bekeken

Tv aan, licht uit

De stadionlampen zouden vanavond tijdens Nederland-Schotland eigenlijk even uit moeten. En mensen die thuis kijken zouden dat in het donker moeten doen.

Dat zou het Wereld Natuur Fonds (WNF) graag zien in het kader van Earth Hour. Wereldwijd gaan dan van half negen tot half tien lokale tijd de lichten uit voor een beter milieu. Het initiatief om een uurtje het licht uit te doen begon in 2007 in Sydney, breidde zich vorig jaar uit naar enkele tientallen grote steden en zou nu zijn overgeslagen naar ruim tachtig landen.

In Nederland leefde het vorig jaar nog niet zo. ,,Vorig jaar kwam het in Nederland niet echt op gang'', aldus een woordvoerster van het WNF. ,,Dit jaar begint het te leven.'' Het WNF voerde in Nederland in 2008 geen campagne voor Earth Hour omdat het hier toen een andere campagne had lopen.

Dit jaar doen steden als Rotterdam en Amsterdam een duit in het zakje door belangrijke bouwwerken zoals de Erasmusbrug en de Westertoren een uurtje in het donker te zetten.

Netbeheerder TenneT, verantwoordelijk voor de elektriciteitsvoorziening, roept deelnemers op om de uitgeschakelde lampen wat langer dan een uur uit te zetten en zodoende grote schommelingen in de stroomvoorziening te voorkomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.