Home

Achtergrond 132 x bekeken

Turkish Airlines betaalt alle passagiers

Luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines is bereid alle passagiers van het vorige week bij Schiphol gecrashte vliegtuig financieel te compenseren.

Tot nu toe was alleen bekend dat de gewonden en de nabestaanden van de omgekomen slachtoffers een vergoeding zouden ontvangen. Dat heeft een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij vandaag laten weten.

Volgens de zegsman krijgt iedere passagier op korte termijn 5000 euro, of diegene nou letsel heeft opgelopen of niet. Turkish Airlines had eerder al bekend gemaakt dat nabestaanden van overleden slachtoffers 50.000 ontvangen. Gewonden die in het ziekenhuis belandden krijgen 10.000 euro. Het gaat overigens om voorschotten. De luchtvaartmaatschappij stelt de precieze bedragen later vast.

De woordvoerder zei verder dat Turkish Airlines probeert in contact te komen met iedere passagier van het gecrashte toestel. Het is volgens hem mogelijk dat nog niet iedereen van het bedrijf heeft gehoord, maar dat gaat wel nog gebeuren. Reizigers krijgen van de vliegmaatschappij psychologische hulp aangeboden.

De zegsman reageerde daarmee op de kritiek van de in oprichting zijnde stichting Slachtoffers Vliegramp. Daarin willen de inzittenden van de verongelukte vlucht TK 1951 zich verenigen. Initiatiefnemer Henk Heijloo zei maandag dat de meeste personen met wie hij contact heeft gehad, nog helemaal niks hebben gehoord van Turkish Airlines.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.