Home

Achtergrond

Trucker ruim 30 uur achter het stuur

Een 26-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Zeeuwse Wemeldinge is donderdag aan de kant gezet omdat hij 31 uur onafgebroken achter het stuur had gezeten.

Dat maakte het Korps landelijke politiediensten KLPD bekend. De trucker startte woensdag 18 maart om 5 uur 's ochtends zijn vrachtwagen en bleef rijden totdat de politie hem donderdag rond het middaguur aanhield. In die periode had hij een pauze van 58 minuten genomen, wees de tachograaf uit.

De man verklaarde net een week vrij te zijn geweest en ,,de hele wereld aan te kunnen'', aldus de politie. Dat hij zo lang in touw was geweest had te maken met een extra klusje in opdracht van zijn werkgever. De chauffeur heeft een rijverbod van elf uur gekregen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.