Home

Achtergrond

Tomatentelers Florida luiden noodklok

Tomatentelers in Florida zijn een jaar na de salmonella-uitbraak opnieuw in de problemen gekomen.

De lage tomatenprijzen van dit seizoen raakt telers hard. Telers hebben al schade geleden doordat zij vorig jaar de afzet zagen dalen door de vermeende salmonella-uitbraak. Dat bleek toen niet in tomaten te zitten.

Ook de stijgende aanvoer van tomaten uit Mexico komt de tomatenmarkt in de Verenigde Staten niet ten goede. "Dat is een grote domper voor ons", vertelt Bob Spencer van West Coast Tomato. "De teler verwacht wel dat de prijzen beter zullen worden als de Mexicaanse aanvoer zal gaan vertragen", schrijft agf.nl.

Toch is 2008 geen slecht jaar geweest voor de tomatenteelt. Uit een rapportage van het ministerie van landbouw USDA blijkt dat de verkoopwaarde van tomaten groeide met 21 procent door hogere prijzen in de eerste acht maanden van het jaar. De productie daalde wel met ruim 7 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.