Home

Achtergrond 209 x bekeken

Tientallen walvissen gestrand in Australië

Aan de westkust van Australië zijn meer dan tachtig walvissen en enkele dolfijnen gestrand.

Van de aangespoelde walvissen zijn er al 67 bezweken, aldus de Australische nieuwszender ABC maandag. Ongeveer veertig vrijwilligers proberen maandag de nog levende zeezoogdieren weer het water in te krijgen. Gevreesd wordt echter dat veel walvissen het niet zullen overleven. De dieren zijn gestrand op zo'n 270 kilometer ten zuiden van Perth.

De Australische autoriteiten lieten weten dat de pogingen om de walvissen terug in het water te krijgen moeizaam verlopen, omdat de golven onstuimig zijn. Voor de kust zwemmen nog ongeveer tien andere walvissen. Natuurbeschermers en beheerders vrezen dat ook die dieren aanspoelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.