Home

Achtergrond

Tientallen Duitse melkkoeien dood door botulisme

In de Duitse gemeente Molschleben zijn 71 melkkoeien doodgegaan door vergiftiging.

De autoriteiten denken dat het om botulisme gaat. Dit meldt de Thüringische Landeszeitung. De dieren zijn dood aangetroffen of moesten worden afgemaakt omdat ze in een te slechte conditie waren. Er wordt niet uitgesloten dat in de komende dagen nog meer dieren aan botulisme sterven. Veel van de dode dieren waren drachtig. De financiële schade wordt geschat op zo’n 120.000 euro.

Vermoed wordt dat de koeien de Clostridium botulinum-bacterie die botulisme veroorzaakt via het voer hebben binnengekregen. Dit wordt momenteel verder onderzocht. Botulisme tast het centrale zenuwstelsel van dieren aan en leidt tot verlamming.

Of registreer je om te kunnen reageren.