Home

Achtergrond 198 x bekeken

Tien Iraniërs sterven door zelfgemaakte drank

Tien mensen uit Noord-Iran zijn gestorven nadat zij zelfgemaakte alcohol hadden gedronken.

Dit heeft het Iraanse persbureau Mehr gemeld. Volgens een politiecommandant kwamen 27 mensen in het ziekenhuis terecht. In het islamitische land is de productie en consumptie van alcohol strikt verboden.

Het niet naleven van het verbod wordt bestraft met zweepslagen of zelfs gevangenisstraf. Toch hebben de strenge regels er niet voor gezorgd dat er geen drank is in Iran. Smokkelaars weten het product vooral via de westelijke grens het land binnen te krijgen.

Vooral de bevolking uit armere streken maakt zelf drank. Zij gebruiken hiervoor giftige chemische stoffen. Zelfgemaakte sterke drank is een bekende doodsoorzaak in Iran. In november kwamen twaalf mensen om na het nuttigen van een zelfgemaakte borrel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.