Home

Achtergrond 175 x bekeken

Tichelaar nieuwe commissaris Drenthe

Jacques Tichelaar uit Heerenveen wordt door Provinciale Staten van Drenthe voorgedragen als de nieuwe commissaris van de Koningin in Drenthe.

Dit heeft de vertrouwenscommissie uit de Drentse Staten woensdagavond bekendgemaakt.

Tichelaar is 56 jaar en was tot 22 april 2008 fractievoorzitter van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer. Vanwege hartproblemen is hij tijdelijk uit de running geweest. Na goedkeuring van de koningin kan Tichelaar met ingang van mei aan de slag.

De geboren en getogen Fries volgt Relus ter Beek op. Ter Beek overleed op 29 september op 64 jarige leeftijd. Hij was 13 jaar commisaris van de Koningin in Drenthe. Volgens de vertrouwenscommissie kent Tichelaar een breed netwerk en weet iedereen op sleeptouw te nemen. Een kei van een commissaris die bekend staat als een goede onderhandelaar. Een prettig persoon, vol ijver en sinds zijn volledige herstel energiek genoeg om deze functie aan te kunnen, aldus de commissie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.