Home

Achtergrond 160 x bekeken 2 reacties

Ten Have verantwoordt zich "op daarvoor bestemde plek"

Annechien ten Have zal "op de daarvoor bestemde plek" zich verantwoorden voor haar rol als vice-voorzitter van het Productschap Vee en Vlees.

Zij schrijft dat vandaag in haar weblog. Ten Have schrijft dat van haar veel wordt gevraagd als waarnemend voorzitter van het Productschap Vee en Vlees. Zij verwijst niet naar haar rol bij het vertrek van voorzitter Ramekers en een alleen door haar ondertekende "side-letter" met aanvullende vertrekvoorwaarden. De voorzitter van de Toezichtskamer van de SER had het PVV aangeraden om daarover uitleg te geven aan de achterban.

In haar weblog schrijft ze daar ook nu niet over. "Niet omdat ik geen transparantie wil, maar omdat het voorzitterschap LTO varkenshouderij en het vicevoorzitterschap van het PVV verschillende functies zijn. Ik wil ze gescheiden houden." Wel benadrukt zij transparant te willen zijn. "Daarom ook deze weblog en deze verantwoording als LTO voorzitter varkenshouderij."

Ten Have schrijft dat ze zich zal verantwoorden als zij het PVV-bestuur heeft geconsulteerd en ze samen hebben besloten wat ze communiceren. "Roepen via de krant is mooi voor de bühne, maar is niet constructief. Besturen doe je immers samen. Ook in tijden van storm moet je met zijn allen aan dek staan."

Vanmiddag vergadert het dagelijks bestuur van het PVV. Namens de NVV zal db-lid Wyno Zwanenburg het voorstel doen tot een grondig en onafhankelijk onderzoek naar de affaire-Ramekers.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    jan

    Goed om te constateren dat er nog betuurders zijn die het lef hebben om hun verandwoordelijkheid te nemen en zich niet laten verleiden door electoraal gewin. Laat het een voorbeeld zijn voor anderen en besteed energie aan het echte werk voor ondernemers.

  • no-profile-image

    censuur door

    Waarom staat dat waarin Ten Have zich "verantwoord" in het PVV niet meer op de site ????? Ik denk dat LTO het AGD opdracht heeft gegeven om dit te verwijden omdat er zo enorn veel negatieve reacties waren tegen LTO/Ten Have. Is agd nog wel onafhankelijk ?????? Of zie ik het artikel over het hoofd ?

Of registreer je om te kunnen reageren.