Home

Achtergrond 227 x bekeken 6 reacties

Telers krijgen herinnering voor aardappelpool

De akkerbouworganisaties VTA, LTO en NAV hebben vierduizend aardappeltelers afgelopen weekeinde een herinnering gestuurd om zich aan te melden voor de Stichting Poolfonds Aardappelen (SPA).

Vorige week hebben ruim vijfhonderd akkerbouwers de informatiebijeenkomsten over SPA bezocht. Het versturen van een herinnering is nodig, zegt VTA-voorzitter Louis Beemsterboer. "De akkerbouwers op de bijeenkomsten hebben enthousiast gereageerd. Maar er zit verschil tussen enthousiast reageren en je aanmelden. Komend weekeinde maken wij de balans op of we verder gaan met SPA." De drie organisaties willen SPA oprichten om de positie van de teler te versterken. SPA wil de beursnoteringen optimaliseren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan

  Beste SPA,

  Iedereen was toch zo tevreden over jullie plannen, waarom een herinneringsbrief. Heb hem zelf ook gehad, maar niet ingevuld. Wat vinden anderen hiervan?????

 • no-profile-image

  Eric

  Beste Jan uit het zuidwesten.
  Laten we nou een keer zien dat we een collectief kunnen vormen tegen de lage aardappelprijzen , er valt niks te verliezen en het leverd alleen maar winnaars op! vul in en doe mee.. en dat geld ook voor de rest van consumptie aardappel telend NEDERLAND . En als het nu niet wil.. klaag en zeur dan nooit weer als we volgend jaar weer zon jaar is.. want dan hebben we het met zn allen aan elkaar te danken.. het is een goed plan en het heeft zeker kans van slagen.

 • no-profile-image

  frietteler

  Ik vul hem ook zeker niet in, als ik mijn geld kwijt wil ga ik wel naar het casino.

  Check de organisatie, er achter maar eens goed!!!

 • no-profile-image

  aardappelboer

  jan uit zuid westen ik vul hem ook niet in. sterker nog ik bedank voor heel die club. we hebben al jaren voor jan lul lidmaatschap betaald.de gezonde bedrijven blijven toch over.

 • no-profile-image

  Jan

  Hallo Jan uit zuidwesten. Soms kunnen boeren zo dom zijn dat ik denk dat ze niet beter verdienen dan slechte prijzen. Er is geen enkele andere bedrijfstak dan alleen boeren die hun goederen verkopen en dan aan de koper zeggen: "hier heb het alvast je moet maar zien wat het je waard is". Dit is niet alleen zo met de aardappelen maar evengoed met varkens, melk enz. Het zou een mooie boel zijn als ik naar de supermarkt ga en daar de melk aardappelen koop, meeneem naar huis en een week later terug kom en ga vertellen dat er 1 een zwarte plek had en ze smaakten niet zoals gewend was enz enz en dus ga ik maar 2 euro van de gevraagde 3 euro betalen. Zo doet de landbouw het wel. Ik ben zelf toeleverancier aan de varkenshouderij en zo doe ik het niet. Ik stel de prijs vast wat het moet kosten en dan kan mijn klant zeggen of hij het hebben wil of niet. Voor produkten die niet houdbaar zijn? Dan smijt ik ze liever weg dan voor half geld weg doen (doordraai veling systeem). Als ik het voor half geld weg doe dan kom ik mijn eigen producten weer tegen. Dat is geen oplossing. Ik raad dus iedereen aan om mee te doen aan de pool en tegelijk een grote biobrandstof fabriekbouwne naast de aardappelverwerkingsfabriek. Alle aardappelen die ne niet willen hebben direkt verwerken tot bio-energy. Weet je zeker dat ze niet meer op de markt komen. Dat is het 2de probleem wat nu speelt bij tegen de boeren. Een partij wordt afgekeurd maar de boer zeult er nog wel bij 3 andere afnemers langs om ze voor iets meer toch te slijten. Die ene afgekeurde partij drukt dus 3 keer over de prijs omdat het aanbod groter lijkt dan het is.

 • no-profile-image

  Wim

  De bestuurders van de diverse organisaties mn. de ZLTO hebben weer eens iets bedacht om te bewijzen dat ze meer voor ons akkerbouwers doet dan onze bemestingsruimte weggeven aan veehouders. En ondertussen eisen ze dat 75% van de akkerbouwers blind hun portemonnee meegeeft want anders werkt het plannetje niet, zo lust ik er nog wel één!!! Als onze nederlandse aardappel te duur is geworden omdat wij niet voldoende opbrengsten meer halen vanwege te krappe bemestingsnormen en dan ons aanbod nog eens extra duur gezamenlijk aanbieden, dan krijgt de veehouderij(ZLTO)wel heel goedkoop veevoer in de achtertuin aan de groei.
  Kom kinderen loopt allen achter deze rattenvanger van Hamelen aan.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.