Home

Achtergrond 198 x bekeken

Tegenvallende export sierteelt

In februari is voor 19 procent minder sierteeltproduct geëxporteerd. Dat meldt het bedrijfschap van de handel in bloemen en planten (HBAG).

Volgens de organisatie geeft dit cijfer wel een iets overdreven indruk omdat februari vorig jaar een extreem goede maand was. Toen vielen internationale feestdagen samen en groeide de export met 23 proent. Wordt de exportwaarde nu vergeleken met februari 2007, dan komt deze 8 procent lager uit. Dat nuanceert het beeld.

Nog altijd geeft het HBAG aan dat de weggevallen vraag die in verband wordt gebracht met de kredietcrisis, en de effecten van de koers van de munteenheid in enkele belangrijke markten de handel parten speelt. Vooral bij de snijbloemen: tot en met februari dit jaar is de daling van de exportwaarde hier 20 procent. Bij alles wat er al gaande is deed ook langdurig koud weer een duit in het zakje.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.