Home

Achtergrond

'Subsidieregeling aardwarmte straft voorlopers'

De huidige MEI-regeling met subsidie voor aardwarmteprojecten bestraft voorlopers. Dat zegt CDA-Tweede kamerlid Jan Mastwijk.

Hij zet vraagtekens bij de beoordeling van de aanvragen. Die beoordeling zorgt ervoor dat bedrijven die al veel investeerden in zaken als schermen of wkk bij een beoordeling minder kans maken op toekenning. "De milieuwinst bij bedrijven die deze investeringen niet hebben gedaan, zorgt juist voor een grotere kans op subsidie uit de MEI-regeling."

Mastwijk heeft de vaste kamercommissie vragen gesteld na signalen van meerdere telers met afwijzingen. De gemeente Lansingerland is blij met de kamervragen. De gemeente vindt het teleurstellend dat van de acht afgestemde aanvragen uit de gemeente, er slechts eentje subsidie kreeg.

Of registreer je om te kunnen reageren.