Home

Achtergrond 173 x bekeken

Studenten willen keuze ov-kaart en geld

De meeste studenten (80 procent) willen kunnen kiezen tussen de ov-kaart en de 79 euro die zij hier nu automatisch voor inleveren op de studiefinanciering.

Dat blijkt uit onderzoek van de Landelijke Studentenvakbond LSVb onder 1.200 studenten. De LSVb zal er bij het ministerie van Onderwijs op aandringen die keuze ook te geven. Als zij konden kiezen, zou ruim een kwart (28,8 procent) van de ondervraagden afzien van de ov-kaart waarmee zij gratis kunnen reizen. Een deel van de ondervraagden heeft ook moeite met de scheiding tussen de kaart die door de week en de kaart die in het weekeind geldig is.

De LSVb hield het onderzoek omdat zij inzicht wilde hebben in het reisgedrag van studenten en wilde weten of zij blij waren met de ov-kaart, aldus voorzitter Lisa Westerveld. Drie op de tien studenten reizen tussen de een en vier keer per week met het openbaar vervoer. Ruim een kwart doet dat meer dan vijftien maal per week. Een op de zestien studenten maakt er nooit gebruik van.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.