Home

Achtergrond

Stroom dreigementen tegen scholen

Sinds het drama van Winnenden woensdag zijn in heel Duitsland talrijke dreigingen geuit over naderende bloedbaden op scholen.

Alleen al in de deelstaat Noordrijnland-Westfalen zestig, zei een woordvoerster van het Rijnland-Westfaalse ministerie van Binnenlandse Zaken zaterdag in de krant Neuen Ruhr/Neuen Rhein Zeitung.

Justitie heeft daarvoor snelrecht van stal gehaald. Een 16-jarige scholier kreeg bijvoorbeeld in Remscheid tien dagen celstraf wegens zijn dreigementen. De dreigingen worden niet als grap gezien, maar consequent bestraft, waarschuwde de minister van Justitie van de deelstaat, Roswitha Mühler-Piepenkötter.

De komende dagen komen twee jongeren in Kleef voor de rechter. Zij hadden gedreigd met een bloedbad op een school in Kalkar, vlak over de Nederlandse grens. In Wendlingen, waar de amokmaker van Winnenden Tim Kretschmer woensdag twee voorbijgangers doodschoot, hield de politie een 15-jarige jongen aan die dreigementen op een muur op het schoolplein kalkte.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.