Home

Achtergrond 165 x bekeken

Storm van kritiek op bonussen bankbestuurders

In Duitsland is vandaag een storm van kritiek losgebarsten op de miljoenen euro's aan bonussen voor de bestuurders van de noodlijdende bank Dresdner Bank, die vorig jaar miljarden verliezen heeft geboekt en waar duizenden banen verdwijnen. Gisteren was bekend geworden dat de negen leden van de Raad van Bestuur samen 58 miljoen euro aan bonussen krijgen voor het rampjaar.

Het is een ,,kwestie van fatsoen'' dat de bankmanagers hun bonussen teruggeven of tenminste doneren voor een goed doel, aldus minister van Economische Zaken Karl-Theodor zu Guttenberg (CSU) zaterdag in Bild, de grootste Duitse krant. ,,Ik heb geen begrip voor de mateloze eisen van managers, wier ondernemingen tegenwoordig zonder hulp van de belastingsbetalers geen salarissen en zeker geen bonussen meer zouden kunnen betalen'', aldus de bewindsman.

Zijn CDU-collega Michael Fuchs eist eveneens in Bild een verbod op bonussen bij verliesgevende bedrijven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.