Home

Achtergrond 224 x bekeken

Stork voorziet aantal moeilijke jaren

Industrieel concern Stork heeft de omzet in het eerste jaar als private onderneming met 9 procent zien toenemen tot ruim 1,7 miljard euro.

Het bedrijf voorspelt een aantal moeilijke jaren door de snel veranderde economische situatie en kan daarom ook geen concrete verwachting geven voor dit jaar.

Dat maakte Stork vandaag bekend. Het bedrijfsresultaat (ebitda) kwam vorig jaar uit op 175 miljoen euro. De orderboeken vulden zich tot een bedrag van circa 1,3 miljard euro en het bedrijf investeerde een recordbedrag van 91 miljoen euro. Dat geeft Stork een solide uitgangspunt om de economische storm het hoofd te bieden, aldus het concern in een verklaring.

Een bod van een consortium geleid door de Britse investeringsmaatschappij Candover resulteerde vorig jaar februari in een beursexit voor het concern. Daaraan ging een maandenlange strijd vooraf. De aandelen Stork zijn nu indirect in handen van fondsen geleid door Candover, Eyrir Invest en participatiefondsen. Het onderdeel Stork Food werd begin mei verkocht aan het IJslandse Marel Food Systems.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.